In de afgelopen week en ook deze week is er veel aandacht voor de Holocaust (de systematische Jodenvervolging en genocide door de nazi's en hun bondgenoten voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog).

Om stil te staan bij de Nederlandse slachtoffers van de eigen woonplaats, is van 22 januari tot en met 2 februari in heel het land LEVENSLICHT te zien; een lichtmonument dat onder andere de afgelopen week, tot 27 januari, in Ter Apel was te zien. In de komende week staat het lichtmonument op het Marktplein in de vesting Bourtange. Zoals u wellicht weet, komt de heer Spanninga elk jaar bij ons op bezoek om in de bovenbouwgroepen te vertellen over de Tweede Wereldoorlog. De heer Spanninga is inmiddels 93 jaar en is vorige week bij onze wethouder, de heer Potze, en mij op bezoek geweest om te overleggen over een plaquette voor vijf leerlingen, van de openbare lagere school in Ter Apel, die in 1942 zijn vermoord in concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz.
Zoals het nu lijkt zal er een plaquette komen en zal deze worden onthuld door onze burgemeester, de heer Velema, op donderdag 9 april aanstaande om 14.00 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

In de komende week wordt er gestaakt in het onderwijs. Zoals u al heeft gelezen via de mail zal ook ons schoolteam gaan staken. Het schoolbestuur steunt ons hierin en daarom gaan we donderdag aanstaande met alle schoolteams van het Openbaar Onderwijs Westerwolde naar Groningen om ‘onze stem’ te laten horen. Onze grootste drijfveer is dat we nu goed onderwijs willen geven, maar ook in de toekomst. Het lerarentekort en de vervangingsproblemen zijn ook in onze regio een steeds groter probleem. Er moeten meer middelen komen om het (basis)onderwijs aantrekkelijk te houden voor jonge mensen, want tenslotte hebben wij een prachtig beroep die de basis vormt voor onze toekomst, namelijk onze kinderen. Zij hebben recht op het beste onderwijs en daar gaan wij voor!

Ik wens u veel leesplezier!