VANUIT DE SCHOOLLEIDINGOp maandag 4 oktober hebben we als Openbaar Onderwijs Westerwolde een inspirerende studiedag gehad over het vakgebied Wetenschap & Techniek. Sander Koenen (die samen met André Kuipers in het theater met Space Academy live doet) deed de opening met spectaculaire proefjes die je erg aan het denken zetten. Wetenschap en techniek is een speerpunt binnen het onderwijs van onze scholengroep OOW.

Op onze school zijn we dit schooljaar gaan werken met de methode: ‘De Zaken’. In deze methode voor wereldoriëntatie zit ook het vakgebied wetenschap en techniek. Dit schooljaar starten we o.a. met twee themaweken, waarin we met de hele school onderzoekend gaan leren (wetenschap) rondom één thema. Onze coördinatoren voor wetenschap en techniek zijn dit, onder leiding van juf Sandra Muller, aan het voorbereiden. Hier hoort u in de tweede helft van het schooljaar meer over. We hebben hier heel veel zin in!

Na de herfstvakantie zijn we goed gestart met het bezoek van het Jeugdjournaal op onze school. Het was een onverwachte, maar zeer boeiende ervaring voor zowel het schoolteam als de leerlingen. Toen Joris Marseille (één van de presentatoren van het Jeugdjournaal) het schoolplein op kwam lopen, begrepen we pas hoe populair het Jeugdjournaal is bij onze leerlingen. Elke ochtend wordt het Jeugdjournaal bekeken in de klas en de kinderen vonden het geweldig dat onze school nu op TV zou komen. Ze konden het niet geloven!
Wij kijken met veel plezier terug op dit bezoek en op hoe de leerlingen hun gedachtes hebben verwoord. We zijn hier trots op! Eindelijk Ter Apel ook eens positief in het nieuws!

Ik wens u veel leesplezier!
Anita Klompsma-Bolk Directeur OBS De Vlinder